V noči na sredo, okoli 3. ure zjutraj so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o ropu bencinskega servisa v Domžalah. Policisti so se na kraj dogodka odpravili z več patruljami, da bi izvedeli čim več podatkov o strojenem dogodku in storilca izsledili.

Po zbranih podatkih so policisti ugotovili, da je drzno tatvino izvedel 28-letni državljan BiH. 28-letnik je zamaskiran vstopil na bencinsko postajo in zahteval denar, grožnjo pa podkrepil z izvlečenim nožem in pištolo. Ena od uslužbenk mu je nato iz blagajne izročila denar, storilec pa je pobegnil iz kraja nesreče. Nobena oseba v dogodku ni bila poškodovana.

Policisti so po ogledu varnostnih kamer in pregledu okolice, okoli 4. ure izsledili vozilo znamke Kia, z voznikom, ki je ustrezal opisu storilca pa opravili razgovor. Kmalu so ugotovili, da gre za osumljenca storjenega ropa in 28-letniku odvzeli prostost. Pri osebi so namreč našli več predmetov (denar, nož, oblačila in imitacijo pištole), povezanih z ropom.

Pred enim tednom že oropal bencinski servis v Kamniku

Kriminalisti so nato v nadaljevanju preiskave zoper osumljenca ugotovili, da je 28-letnik osumljen še enega ropa bencinskega servisa. Tega naj bi opravil 22. 9. 2019, ko je prav tako, v večernih urah, oborožen vstopil v bencinski servis v Kamniku, zahteval denar in pobegnil iz kraja dogodka. Pri tem je odtujil nekaj sto evrov.

Kriminalisti so na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo vozila in sobe, ki jo je osumljeni najel v enem od prenočiš v okolici Ljubljane. Policisti so zasegli dva mobilna telefona. Po zaključenih vseh aktivnostih kriminalistov, bo 28-letni osumljence tekom današnjega dne priveden do preiskovalnega sodnika, so še sporočili iz PU Ljubljana.