vem, da imate že vse v glavi, po kakšnem vrstnem redu boste začeli delati red v resorju, ki ga vodite. Kljub temu dovolite predlog: zagrozite, da bodo nemudoma izgubili službo vsi vpleteni, ki ne bodo najkasneje v treh dneh po opravljeni preiskavi bolnikom odposlali izvida. Včasih, ko smo bili še nerazviti, so ga znali in utegnili takoj.

Neumni in neuki državljani smo namreč pripravljeni organizirati tudi referendum, da smo za vrnitev v kameno dobo (v čas brez računalnikov in elektronskega prenašanja sporočil). Seveda veste, gospod minister, da se je medtem povsod bliskovito uveljavil sistem, da zdaj tudi v nujnih primerih čakate na izvid tudi po en mesec, praviloma vsaj tri tedne. Naj vam prišepnem, da slabo plačani literati v tem času napišejo dober roman, saj drugače v tej humani in pravičniški demokraciji ne bi mogli preživeti.

P. S.: Morda bi naročili še študijo, kako se je dalo v naš tako težko premakljivi zdravstveni sistem brez dodatnih investicij podtakniti novost, da toliko ljudi trpi in čaka še v eni v vrsti, ko čaka – samo na pošto.

Milan Maver, Ljubljana