Židan naj bi v ilegalne športne stave pred leti vložil več kot pol milijona evrov, zaradi česar je kot priča sodeloval v sodnem postopku zoper organizatorje ilegalnih športnih stav. Kot je pojasnil ob robu današnje seje DZ, ni vedel, da gre za ilegalno stavnico, za sodelovanje pa se je odločil na podlagi zaupanja prijatelju. Židan, sicer nekdanji profesionalni igralec nogometa, ki je nastopal tudi za slovensko reprezentanco, je na predstavitvi svojih pričakovanj in načrtov za delo v DZ v začetku tedna med drugim dejal, da se nadeja, da bo lahko pripomogel k spremembam pri statusu športnikov v aktivni in neaktivni dobi, pri spremembah zakonodaje pa je omenil tudi športne stavnice. Več o tem danes ni želel pojasnjevati.

Vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič pa je glede tega, da imajo zdaj v poslanskih vrstah tudi Židana, ki je bil vpleten v omenjeno afero, odgovoril, da je bil vsak poslanec izvoljen na volitvah, da so mandati vseh potrjeni v DZ in da je to »vprašanje celotnega sistema, ne pa posameznikov iz državnega zbora«.

O Židanovih napovedih, da si bo prizadeval urediti področje športnih stav, za kar si je v prejšnjem mandatu že prizadeval njihov poslanec Branko Zorman, pa v poslanski skupini ni dobil večinske podpore, je Zorčič odgovoril, da športne stave zagotovo niso na nobeni izmed prednostnih list njihove stranke. »Tako iz programa naše stranke kot iz koalicijske pogodbe izhaja, da je vrsta problemov v Sloveniji, ki so bistveno bolj pomembni kot problem športnih stav,« je dejal in dodal, da se bodo zadeve, če bo prišla na mizo, lotili tako, da bi našli kar se da široko podporo.

DZ je sicer danes potrdil mandate še štirim nadomestnim poslancem, ki bodo funkcijo opravljali namesto petih izvoljenih ministrov.