Uradnih pojasnil doslej iz MLM niso posredovali, na oglasni deski podjetja pa zaposlene obveščajo, da naj bi proizvodnjo znova zagnali v ponedeljek, 1. oktobra.

Po neuradnih informacijah časnika so razlogi za takšen korak v zmanjšanju naročil avtomobilskih proizvajalcev in zamik projekta, s katerim bi lahko kupcu dobavljali izdelke z višjo dodano vrednostjo. Medtem se je v skladišču nabralo tudi več zalog, ki naj bi jih s prekinitvijo proizvodnje znižali.

Kot še navaja Večer, naj bi proizvodnja tlačnih ulitkov od povprečnih 450 do 500 ton mesečno tudi sicer upadla na 350 ton, zaposleni pa bodo v času zaustavitve proizvodnje koristili nadure in dopuste. V programih orodjarne, kovačije in mehanske obdelave izdelkov bodo zaposleni delali normalno.

Sicer pa je MLM dobila tudi novo vodstvo, saj je, glede na javne registre, predsednik uprave postal Davor Šenija, nekdanji dolgoletni direktor Steklarne Rogaška. Dosedanji prvi mož MLM Boštjan Drevenšek ostaja član uprave.

Še vedno pa ni zaključen postopek prodaje nekoč največjega mariborskega industrijskega podjetja. Edino zavezujočo ponudbo je pred časom oddal finski sklad KJK Capital, a ta po pisanju Večera še vedno opravlja skrbni pregled.

Kot še piše časnik, je zaustavitev proizvodnje tlačne livarne kljub težkemu položaju MLM, ki je še lani imela 3,9 milijona evrov izgube, vseeno presenetljiva, saj so prihodki od prodaje v prvi polovici leta v višini 21,7 milijona evrov za okoli pet odstotkov presegli prodajo prvega lanskega polletja.