Pogba je bil pomočnik kapetana in si je to sezono trikrat nadel kapetanski trak v odsotnosti Antonia Valencie proti Leicesterju in Brightonu v premier ligi in v ligi prvakov proti Young Boys.

A glasne kritike zmagovalca svetovnega prvenstva v Rusiji, ki je javno povedal, da se ne strinja s preveč obrambno naravnano taktiko trenerja po sobotnem remiju (1:1) proti novincu v elitnem angleškem prvenstvu Wolverhamptonu, so razjezile Mourinha.

»V resnici sem se jaz odločil, da Paul ne bo več naš drugi kapetan,« je dejal Mourinho po torkovem porazu v ligaškem pokalu po enajstmetrovkah proti nižjeligašu Derby Countyju, ko Pogba ni igral.

»Jaz sem trener in jaz sprejemam odločitve. Nobenega spora nimam z njim, nobene težave. Ista oseba, ki je sprejela odločitev, da bo on drugi kapetan, je zdaj sprejela odločitev, da ne bo več,« je v svojem slogu dejal portugalski trener.

Mourinho: Manchester United je večji od vsakogar

Po pisanju Timesa je Mourinho o tem obvestil Pogbaja pred celotno ekipo v torek in potezo pospremil z izjavo, da 25-letnik »ne pooseblja tega, kar bi kot kapetan moral, in da je Manchester United večji od vsakogar«.

Odločitev je zadnji zasuk v burnem razmerju med dvojico, spor sega v lansko sezono, ko je Mourinho večkrat na pomembnih tekmah Pogbaja namerno pustil na klopi. »Mourinhovo sporočilo ekipi Uniteda, ki ga je predal danes v Carringtonu, je bilo, da pove, kdo je glavni, pokaže avtoriteto in na to opomni tudi igralce,« so še zapisali pri Timesu.

Potem ko je imel Pogba ključno vlogo v francoski reprezentanci pri osvojitvi naslova svetovnega prvaka, je to sezono zablestel tudi pri ManU, a večkrat glasno izrazil nestrinjanje z obrambno taktiko Mourinha. »Igramo doma in igramo proti Wolves in morali bi igrati precej bolje. Tu smo zato, da napadamo. Mislim, da se tekmeci kar ustrašijo, če vidijo Manchester napadati in napadati. To je bila naša velika napaka,« je v medijih po tekmi kritiziral trenerjevo taktiko.