Pri Versaceju govoric o skorajšnji prodaji ne želijo komentirati, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Modna hiša naj bi bila ocenjena na blizu dve milijardi evrov.

Donatella Versace je za torek sklicala sestanek zaposlenih. Pričakovati je, da bo na njem sporočila novico o prodaji, še poroča časnik Corriere della Sera.

Od leta 2014 je ena petina Versaceja v lasti sklada Blackstone, preostanek je v lasti družine. Podjetje je bilo dolgo kandidat za uvrstitev delnic na borzo, do katere pa ni prišlo.

2017 ponovno dobiček

Leta 2017 je modna hiša po nekaj težkih letih vnovič ustvarila dobiček, znašal je 15 milijonov evrov. Prihodki so dosegli 686 milijonov evrov. Glavni izvršni direktor Jonathan Akeroyd je junija napovedal, da si prizadevajo v kratkem času povečati prihodke na milijardo evrov.

Odkar so leta 1997 v Miamiju umorili ustanovitelja Giannija Versaceja, koncern vodita Santo Versace in njegova sestra Donatella. Po umoru se je koncern več let spopadal s težavami, v zadnjih letih pa se je položaj izboljšal.