Dobro desetletje pozneje se obeta še večja vesoljska pustolovščina japonskemu milijarderju Yusakuju Maezawi. Postal bo prvi človek, ki se bo po pol stoletja vrnil na Luno. Na krovu rakete SpaceX, ki jo inženirji Elona Muska ta čas še izdelujejo, naj bi proti večnemu Zemljinemu nebesnemu sledilcu vzletel predvidoma leta 2023. Osemnajsti najbogatejši Japonec je po Forbesovih podatkih težak 3 milijarde dolarjev, svoje bogastvo pa je zaslužil najprej s skromnim prodajanjem CD-jev kar v svoji garaži, nato pa z razširitvijo posla na prodajo oblačil preko danes največje tovrstne japonske spletne prodajalne Zozo.

Kolikšen delež svojega bogastva je dal za predvidoma šestdnevno pustolovščino, na katero namerava povabiti 6 do 8 umetnikov, Maezawa ni razkril. Dejansko bodo milijarderjevi gostje na raketi izvajali umetniški projekt #dearMoon, ko naj bi z izkušnjo opazovanja Lune od blizu ustvarjali nova umetniška dela. S to potezo sicer japonski milijarder svoj filantropski odnos do kulture – v domovini je odprl lastno umetnostno galerijo, prav tako je navdušen zbiratelj slik – nadaljuje tudi v vesolju.

»Že kot otrok sem ljubil Luno. Zrenje v Luno je razvnelo mojo domišljijo. Vedno je bila tam zgoraj in navduševala človeštvo. Prav zato ne želim izpustiti te priložnosti, da bi jo videl od blizu,« je ob razgrnitvi svoje vesoljske dogodivščine življenja razlagal Maezawa. Nanjo se odpravlja vedoč, da njegova varna vrnitev še zdaleč ni zagotovljena. Pri dobrih 760.000 kilometrov dolgi avanturi in obkrožanju Lune lahko gre marsikaj narobe. A Maezawa, ki si je mesto poprej rezerviral že na Muskovi manjši kapsuli, ki pa nikoli ni poletela v vesolje, se poti neizmerno veseli.