Fifa je potrdila, da zbirajo vse informacije o domnevni nezakoniti prodaji vstopnic, ki jih je HNS dobila za potrebe nogometnih reprezentantov in članov strokovnega štaba, je poročal hrvaški novičarski portal telegram.hr. Ob tem mednarodna zveza dodaja, da je nelegalna prodaja vstopnic resna težava, ki jo rešujejo v sodelovanju s pravosodjem.

Policijska preiskava na Hrvaškem se je začela na temelju ovadbe neimenovane osebe, ki je zatrdila, da je vrh HNS nelegalno prodajal vstopnice za več tekem med letošnjim svetovnim nogometnim prvenstvom v Rusiji. Hrvaška zveza je sporne vstopnice dobila od Fife, ne da bi jih prodajala, temveč porazdelila znotraj reprezentance. V anonimni ovadbi naj bi obtožbe letele na predsednika HNS Davorja Šukerja.

Hrvaško državno tožilstvo je potrdilo, da so zagrebški policiji naložili preiskavo v zvezi z vstopnicami, a več informacij niso želeli posredovati. Šef oddelka HNS za vstopnice Nikša Martinec je tudi potrdil, da so policisti prejšnji torek potrkali na vrata zveze ter da, tako kot vsi zaslišani, ne more govoriti o podrobnostih.

Neuradno naj bi obtožbe na račun HNS prispele iz vrst hrvaških nogometnih reprezentantov, ker mnogi niso dobili vstopnic za sklepne tekme svetovnega prvenstva, je danes poročal časnik Jutarnji list.

Dodaja, da je vsak član izvršnega odbora HNS imel pravico dobiti med 12 in 15 vstopnic za tekmo. Gre za 17 ljudi in najmanj 250 vstopnic, navaja časnik, ki ob upoštevanju tržne vrednosti vstopnic govori o "zanimivih finančnih izračunih" o potencialnem dobičku takšne preprodaje.

Zaradi suma nelegalne prodaje vstopnic za finale mundiala je v sicer s Fifino preiskavo nepovezanem primeru brez službe pred kratkim ostal sloviti komentator hrvaške televizije Drago Ćosić. Ta sicer vztraja pri svoji nedolžnosti in je napovedal, da bo pravico iskal na sodišču.