Poljski prvoligaš Asseco Arka Gdynia se po petih sezonah premora vrača v evropska tekmovanja. Tam je nekoč, v najbolj blestečih letih pod imenom Asseco Prokom, že nastopal. Da se je povzpel do te ravni, je bil eden izmed najzaslužnejših košarkarjev tudi Goran Jagodnik, danes vodja članske ekipe Sixt Primorske.

Da Jagodnik na Poljskem uživa status prave male košarkarske legende, je bilo vidno že na nedavnem gostovanju koprskih tigrov na mednarodnem turnirju v Torunu, kjer so se Primorci pomerili tudi z omenjeno ekipo in jo odpravili s 96:82. Tedaj so Jagodnika košarkarski poznavalci in navijači, četudi je domovanje njegovega nekdanjega kluba od Toruna oddaljeno dobrih 180 kilometrov, ustavljali in pozdravljali na vsakem koraku.

Pod strop dvignili še dresa Woodsa in Pačesasa

Arka Gdynia je vrnitev na evropski zemljevid, kjer bo v prihajajoči sezoni nastopala v evropskem pokalu, obeležila s prav posebnim dogodkom. Minuli vikend je v domači dvorani gostila slovito Barcelono na čelu s slovenskim reprezentantom Jako Blažičem. Slovesni dogodek se je zgodil po predstavitvi igralcev obeh ekip pred sobotno tekmo. Poleg dvanajstice Jagodnika, ki je za omenjeni poljski klub igral med letoma 2002 in 2006, so pod strop dvorane dvignili še dresa Američana Qyntela Woodsa in Litovca Tomasa Pačesasa.

»Arka Gdynia se po dolgem času znova vrača v evropska tekmovanja. Ob tej priložnosti je klub pripravil otvoritveno tekmo z Barcelono, na katero so povabili mene, Qyntela Woodsa in Tomasa Pačesasa, ki je po zaključku igralske športne poti tam opravljal tudi vlogi pomočnika in glavnega trenerja. Zahvalili so se nam za vse, kar smo storili za ta klub, saj smo bili nekakšni pionirji pri njegovi umestitvi na evropski košarkarski zemljevid. Pod strop dvorane so dvignili naše drese, kar je zagotovo izredno lepa gesta. Izredno sem vesel, da ljudje še vedno spoštujejo in cenijo tisto, kar smo nekdaj vložili v to, da se je klub z dobre ravni povzpel na vrhunsko,« je ob tem povedal Jagodnik.