V Postojnski jami ponosni na Igro prestolov

Načeloma smo ljudje ponosni na lastne stvaritve oziroma dosežke naših bližnjih, redkeje pa smo ponosni na serijo, ki je posneta po knjižnih predlogah slavnega pisatelja, ki je nekoč obiskal turistično znamenitost, ki jo upravljamo. George R. Martin, znameniti avtor knjig Igra prestolov, se je pred sedmimi leti namreč oglasil v Postojnski jami in menda povedal, da ga navdihuje Predjamski grad, pišejo na instagram profilu Postojnske jame. Grad ga očitno ni navdušil dovolj, da bi v tem času spisal dolgo pričakovano nadaljevanje sage, a v Postojnski jami so vseeno ponosni, da je serija Igra prestolov ravnokar prejela dve nagradi emmy, ki jih v ZDA podeljujejo za izjemne za televizijske dosežke.

Franca Kanglerja všečka celo Kino Šiška

Nekdaj razvpiti mariborski župan in danes avtor knjige o osebni apokalipsi Franc Kangler je te dni s prijatelji pekel na žaru, saj se to menda spodobi, ko se komu rodi otrok slovensko-hrvaškega rodu. Nad žarom se je vrtela žival manjše rasti, Kangler pa je pod fotografijo med drugim dodal ključne besede »politika«, »I feel Slovenia« in »Evropa«. Ob vsem naštetem je vseeno najbolj nenavadno to, da so fotografijo med drugim všečkali z uradnega profila ljubljanskega centra urbane kulture Kino Šiška.

Vili Resnik je rad na morju

Instagramski generaciji pripada tudi nekoč priljubljeni slovenski pevec Vili Resnik, ki na tem družbenem omrežju rad objavlja predvsem utrinke iz zasebnega življenja. Poleti je z nekaj več kot tisoč sledilci najraje delil radostne trenutke z morja – Vili Resnik se je potapljal, se sprehajal po Rilkejevi pešpoti, si na plažo prinesel zložljivi stol ali pa se tam samo fotografiral v oprijetih kopalkah z vojaškim motivom, kot vidimo na pričujoči fotografiji, ki jo je podpisal z besedami »zdaj živim«.
View this post on Instagram

Zdaj živim...

A post shared by Vili Resnik (@viliresnik) on

Evropsko komisijo v Sloveniji vodi sposoben kolesar

Zoran Stančič je geodet in politik, ki vodi slovensko predstavništvo evropske komisije, na redno posodobljenem instagram profilu evropske komisije v Sloveniji pa smo v luči promoviranja evropskega tedna mobilnosti izvedeli še, da je izjemno sposoben kolesar. Menda ob lepih dneh do ljubljanske pisarne iz domačega Kranja kar prikolesari. Pod fotografijo so še zapisali, da si s kolesarjenjem v službo zmanjšamo prevozne stroške, eden od sledilcev pa je opozoril, da je v takšnih primerih v pisarni vendarle nujno imeti tuš kabino.

Tudi Bernarda Žarn je šla po gobe

Avgust je bil radodaren s poznopoletnim sadjem in marmeladami, zadnje tedne pa se na družbenih omrežjih s svojimi dosežki že hvalijo amaterski gobarji. Fotografije velikih in še večjih jurčkov so pospremila opozorila, da nas zaradi posnetkov prevelike količine nabranih gob lahko oglobijo. Morda je nasvet upoštevala tudi TV-voditeljica Bernarda Žarn, ki je jurčka na instagramu raje ovekovečila v njegovem naravnem okolju.

Z županom lahko klepetate od šestih do sedmih

Aktualni ljubljanski župan Zoran Janković je tudi uradno napovedal kandidaturo na prihajajočih županskih volitvah in trenutno še nima uradne konkurence. Predvolilnih aktivnosti se je kljub temu lotil resno – najprej je po večletnem zatišju obudil svoj profil na instagramu, zdaj pa je odprl še volilno pisarno na Dvornem trgu. Tam ne zbira samo podpisov podpore, ampak je vsak dan od šeste do sedme ure zvečer na voljo tudi za klepet z meščani.