V videu, objavljenem 12. septembra na youtubu, predstavljajo zakon o kmetijstvu, ki bo začel veljati, ko bo Velika Britanija zapustila evropsko skupno kmetijsko politiko. Zakon so opisali kot »zgodovinski trenutek, ko bomo zapustili EU in se odpravili proti svetlejši prihodnosti za kmetijstvo«.

Med drugim kmetom obljubljajo manj birokracije in pri tem prikazujejo fotografijo iz Slovenije, na kateri sta kmet in kmetijski inšpektor v hlevu.

Napovedujejo tudi subvencije za prispevek kmetov k boljši kakovosti zraka in vode, pri čemer pa je fotografija polja v Nemčiji. Pri nobeni od fotografij, vzetih iz spletnih galerij, ni zapisano, kje je bila posneta, navajajo britanski mediji.

Podpredsednik britanskega združenja kmetov Stuart Roberts je bil na twitterju kritičen do ministrstva. »Če prikazujemo prihodnost britanske kmetijske politike, moramo uporabljati britanske kmetije, ne pa nemških ali slovenskih,« je zapisal. Dodal je, da so britanske kmetije med najboljšimi v Evropi.

Video so po objavah v medijih umaknili. »Od agencije, pristojne za pripravo videa, smo zahtevali zamenjavo relevantnih fotografij, poleg tega pa mora biti jasno, da v prihodnosti pričakujemo višje standarde,« so ob tem zapisali na ministrstvu.