Guido Lanzellotti, gostinec in lastnik Osterie Altran: Michelin ne dela za gostilne, ampak za turiste
V Cortoni, blizu Vileša, ki ga Slovenci poznajo predvsem po nakupovalnem središču in Ikei, med polji stoji Osteria Altran, ki je Sloveniji najbližja restavracija, ocenjena z eno Michelinovo zvezdico. Lastnik Guido Lanzellotti, po poklicu pravnik, je pred leti kupil veliko posestvo z vinogradi in vinsko kletjo ter jo spremenil v vrhunsko gostilno. Trte in klet oddaja v najem, sam pa z ekipo petih ljudi skrbi za dobro počutje gostov.
Guido Lanzellotti: Italija je ena najsrečnejših držav, kar zadeva sestavine za pripravo hrane. Vsakih dvesto kilometrov so sestavine in sama kuhinja popolnoma drugačne. (Foto: Bojan Velikonja)
Kaj vas je iz sveta prava in poslovanja pripeljalo do gostilne sredi vinogradov?
Delal sem za več mednarodnih podjetij, veliko sem potoval in pr...