Pradedek Denis O'Connor je s svojim herojskim dejanjem postal internetna zvezda. 83-letnik je sobotno popoldne mirno preživljal v družbi prijateljev v Glanmiru v bližini mesta Cork na jugu Irske, ko so v prostor vstopili trije zamaskirani in oboroženi neznanci.

Dva sta preskočila pult in napadla tam stoječega moškega, eden pa se je usmeril proti 83-letniku. Ta je sprva videti, kot da ne razume prav dobro, kaj se dogaja. A se hitro zbere in z golimi pestmi napade zamaskiranca, ki je njegovega prijatelja za pultom napadel s kladivom. Pesti 83-letnika so dva nepridiprava tako prestrašile, da sta jo hitro ucvrla, njun pajdaš pa je medtem ostal v prostoru. 83-letnik je z brcami še tretjega roparja pospremil iz prostora.

Pogumen pradedek v dogodku ni bil poškodovan. Videti je, da mu pozornost ne godi preveč, saj je zavrnil vse intervjuje za medije in nedeljo mirno preživel med igranjem golfa.

Policija se 83-letniku zahvaljuje za posredovanje, a državljane kljub temu svari pred tovrstnim posredovanjem med ropom.