V angleškem prvenstvu, kjer so pred začetkom sezone vsi dejali, da bo Manchester City brez konkurence, v boj za prvaka aktivno vstopa tudi Liverpool, ki po petem krogu prvenstva zavzema vrh lestvice brez oddane točke.

Tokrat je zmagal v gosteh na slovitem stadionu Wembley, kjer svoje domače tekme igrajo igralci Tottenhama. Gostje iz mesta Beatlov so v tekmo vstopili kot manjši favoriti in z željo, da se obdržijo na vrhu prvenstvene lestvice. Svoj pohod proti zmagi so začeli v 39. minuti, ko je odbito žogo z glavo v mrežo pospravil Georginio Wijnaldum. Na začetku drugega polčasa je vodstvo podvojil Roberto Firmino.

Nogometaši Liverpoola so tako vodstvo suvereno držali do konca, le nekaj trenutkov pred zadnjim sodnikovim žvižgom jim je padla koncentracija in Erik Lamela je zadel častni gol za domače.

Tudi Chelsea ostaja s polnim plenom

Tako dobro, kot je sezono začel Liverpool, jo je tudi klub iz modrega dela Londona Chelsea. Chelsea, ki v novi sezoni nastopa pod taktirko novega trenerja Maurizia Sarrija, je v petem krogu premagal Cardiff s 4:1. Najbolj razigran je bil prvi zvezdnik londonskih modrih Eden Hazard, ki je zabil »hat trick«. Takoj za moštvoma, ki še nista oddala niti točke, pa se na lestvici nahaja prvi favorit za naslov Manchester City, ki je tokrat doma premagal Fulham s 3:0. Za vodilnima na lestvici zaostaja za dve točki-