Če kaj, je v slovenski nogometni reprezentanci pogrešiti inteligenco. Finto. Zvijačnost. Večina našim nogometašem očita motiv in borbenost. Seveda je pomembna, vendar pa je, če si že načeloma šibkejši, vsaj enako pomembna zvitost. Tudi predrznost in pogum. Korporativen nogomet za Slovenijo ni prihodnost. Kako to mladeničem razložiti, je drugo vprašanje, so pa zgleden primer tega, o čemer je govor, v minulih dneh ponudili Romuni v tekmi s Srbi. Med slovenskimi prvoligaši podoben pragmatizem kaže Aluminij. Ki je v zadnjem kolu s srečo, a tudi z zrelostjo priigral tri točke proti Krškemu. Proti Gorici, ki jo gosti v soboto, bo težje. Neposreden obračun za drugo mesto bo to. V katerem se Gorica zdi favorit, legitimen poskus bi pa lahko bila 1,82 vredna kvota na stavo, da bodo Goričani zadeli prvi.

Tudi v tekmi v Velenju, kamor k Rudarju prihaja Celje, se gostje zdijo v prednosti, zato je prej v igri dvojni znak na Celje v vrednosti 1,51. Ne gre Rudarju. Ne igrajo niti na posest niti na protinapade. In Požeg Vancaš je ostal v Celju. Ničla je vredna 3,20, pričakovati pa je tudi, da bosta obe ekipi zadeli, kar je vredno 1,65. Slednje bi se moralo zgoditi tudi v Krškem, kamor po srečni pokalni zmagi nad Bravom prihaja Maribor. Krško je močnejše za D. Volaša ter za hajdukovega Vukušića. »Vukušić Ante, sinjski diamante,« je ob priložnosti vzkliknil diskvalificirani D. Čosić. Kvota na »oba gol« je 1,74. Spodobno.

Derbi kola je seveda Mura – Olimpija. Kvota 1,65 na »oba gol« kot na »več golov« se zdita osnovni možnosti, pritegne pa tudi visokih 3,70 za remi. V zadnji tekmi Domžale – Triglav je podobna kvota 3,60 na voljo za stavo, da bo Triglav zadel prvi. Kar je pa vedno mogoče, čeravno so Domžale izrazit favorit.