Pjotr Verzilov je sodeč po zapisih na uradnem twitter profilu aktivistične skupine Pussy Riot na intenzivni negi v moskovski bolnišnici. Na twitterju so med drugim svoje sledilce pozvali k posredovanju kontaktov »najboljših toksikologov«, saj menijo, da je bil Verzilov zastrupljen.

Njegova partnerka Veronika Nikulšina, prav tako članica Pussy Riot, je za portal Meduza povedala, da se je Verzilov pred nekaj dnevi po vrnitvi z zaslišanja na sodišču slabo počutil, nato pa začel izgubljati vid, zmožnost govora in se vse težje premikal.

Nikulšina je povedala še, da zdravniki sprva niso ugotovili nič slabega, nato pa so Verzilova nenadoma premaknili na oddelek za toksikologijo. Osebje ji ni hotelo povedati, ali je bil zastrupljen, saj kot njegova zunajzakonska partnerka po njihovih besedah »nima nobenih pravic«, še piše Meduza. Zdravniki so ji povedali le, da je njegovo stanje resno, a se nekoliko izboljšuje, saj naj bi se odzival na svoje ime.

Trditve o zastrupitvi so na dan prišle malo po tem, ko je ruski predsednik Vladimir Putin zatrdil, da sta Rusa, obtožena napada z živčnim strupom novičok na nekdanjega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hči Julijo, zgolj civilista, piše CNN. Obtožena Aleksander Petrov in Ruslan Boširov sta včeraj pred kamerami pojasnjevala, da sta bila v Veliki Britaniji na nekajdnevnem oddihu, situacija pa je po njunih besedah posledica »nekakšnega neverjetnega naključja«.