Klub iz Manchestra, ki je v lasti Arabca Mansourja, je lani ustvaril za 11,7 milijona evrov dobička in že četrto sezono zapored končal v zelenih številkah.

»Doseči želimo druge cilje. Ni dvoma, da smo nestrpni pri uresničevanju izzivov nove sezone in tistih, ki bodo sledile. Posvetili se jim bomo z enako zavzetostjo in predanostjo kot v zadnjih desetih letih,« je povedal predsednik kluba Khaldoon Al Moubarak.

Preden je leta 2008 klub kupil arabski gospodarski velikan Abu Dhabi United Group je bil najvišji klubski prihodek 98 milijonov evrov iz sezone 2007/2008.

Angleški klub se je v prvih šestih letih v arabskih rokah soočal z veliki izgubami, večjimi od 655 milijonov evrov, zato so lastniki vanj ogromno investirali, tako v nove kadrovske okrepitve kot v nov trening center.

V zadnjih letih pa so se z zaslužki od televizijskih pravic, sponzorskih sredstev in rednega nastopanja v ligi prvakov uvrstili med gospodarske evropske klubske velikane. Podatki storitvenega podjetja Deloitte kažejo, da glede na prihodke Manchester City zaostaja samo za Manchester Unitedom, Barcelono, Real Madridom in Bayernom iz Münchna.