Orkan Florence je na vzhodni obali ZDA terjal že štiri življenja. Dve osebi, mati in hči, sta umrli ko je drevo padlo na njuno hišo. Poleg njiju je življenje izgubila tudi starejša oseba z zdravstvenimi težavami, ker zaradi porušenih dreves do nje ni pravočasno uspela priti zdravniška pomoč. še ena oseba pa je umrla, ko je poskušala vklopiti generator.

Ameriški mediji poročajo, da je več sto ljudi zajetih v poplavah, obalo so zalivali visoki valovi plime, najhujše pa naj bi šele prišlo zaradi obilnega deževja, ki bo povzročilo poplave in plazove.

Orkan Florence ni več močan, saj so ga degradirali v prvo kategorijo, vendar pa je širok okrog 600 kilometrov in nosi s seboj veliko dežja. Nekaj podobnega kot Katrina leta 2005, ki je uničila New Orleans s poplavami.

Severno in Južno Karolino naj bi zalival ves dan in še v soboto, potem pa se bo deževje usmerilo najprej proti zahodu in nato naslednji teden proti severovzhodu ZDA. Letalske družbe so odpovedale več kot 2000 poletov, na ogroženih območjih pa deluje skoraj 10.000 pripadnikov nacionalne garde in druge policijske ter reševalne službe.

Razen obilne količine dežja pa orkan Florence vsaj uvodoma ni uresničil najbolj črne napovedi, ki so se vrstile, ko je bil še v Atlantiku s hitrostjo vetrov več kot 225 kilometrov na uro. Čeprav bo še naprej prihajalo do izpadov elektrike in poplav.