Slovenski moški po vzoru Buraka

Morda ne namerno, a tudi slovenski moški vse bolj spominjajo na turškega igralca Buraka Özçivita. Dokaze za to je na svojem instagramu predstavila TV-voditeljica Jasna Kuljaj, ki je sledove Buraka zaznala v bradatem Domnu Kumru, trenutno sovoditelju resničnostnega šova Bar, pa tudi v Urošu Bitencu, voditelju z Radia Hit Antena. »Burak x2« je pod fotografijo napisala Jasna Kuljaj, Uroš Bitenc pa je objavo nadgradil še s ponudbo, saj je v komentarju zapisal »pridemo tudi na dom«.
View this post on Instagram

Burak x 2

A post shared by Jasna Kuljaj (@jasnakuljaj) on

Ptuj že ima županskega kandidata

Še pred nekaj tedni je nekdanji poslanec in predsednik stranke Zelenih Andrej Čuš počitnikoval v hotelu po vzoru risanke Kremenčkovi, zdaj pa se je že zresnil. Naznanil je namreč, da zbira podpise, ki bi mu omogočili kandidaturo na prihajajočih lokalnih volitvah. Čuš si želi postati župan Ptuja in po instagramu je sporočil, da so ga pri tem podprli že številni. Svojega kandidata so medtem predstavili tudi v njegovi nekdanji stranki SDS – s Čušem se bo za službo župana »fajtal« Rajko Fajt, ki lokalne interese Ptuja trenutno zastopa v državnem svetu.

Vlada je spet aktivna

Po spomladanskem padcu vlade so utihnili tudi uradni profili na družbenih omrežjih. Zdaj, ko so volitve in sledeče neprijetnosti za nami, je vlada Republike Slovenije na spletnih omrežjih ponovno zaživela in za začetek nas opozarja na turistične znamenitosti oziroma varovanje okolja. Na instagramu so že objavili posnetke Aljaževega stolpa, raftinga po Soči in laboda, s katerim opominjajo, da se bliža konec plastičnim vrečkam, največjemu sovražniku v vodi živečih živali. Vladni ukrepi oziroma zakonsko predpisana navodila za življenje ljudi očitno že navdušujejo, saj je v komentarjih ena od uporabnic že ugotovila, da smo »tako majhni, pa tako pokončni« in zato lahko marsikomu za vzgled.

Matej Tonin še kar ne preboli bivše službe

Obdobje, ko Matej Tonin ni več predsednik državnega zbora, bo kmalu daljše od obdobja, ko je funkcijo zasilno opravljal, a to še ne pomeni, da je na službo pozabil. Tonin na svojem instagram profilu namreč še vedno najraje objavlja fotografije, ki so nastale med njegovim predsednikovanjem, s sledilci pa deli celo literaturo, ki ga je na delovnem mestu navdihovala. »Ni prostora za majhne sanje,« je eden od citatov, ki ga je menda spodbudil h kandidaturi za predsednika državnega zbora, kjer ga je nazadnje podprlo 80 od 90 poslancev, je sporočil te dni in objavo opremil s ključnimi besedami »parlament«, »predsednik« in »Slovenija«.

Tanja Skaza manifestira z Izo Login

Tudi Tanja Skaza, direktorica in solastnica uspešnega velenjskega podjetja Plastika Skaza, na svojem instagram profilu najraje objavlja inspirativne citate. Med drugim razmišlja, kaj je treba podariti sočloveku – ne denarja, kot bi od osebe njenega statusa morda pričakovali, sočloveku je bolje podariti košček svoje duše. Pravi tudi, da je prijateljstvo največje darilo, ki ti ga lahko podari življenje. Misel o prijateljstvu je pospremila s fotografijo v družbi uradno večkrat najbogatejše Slovenke Ize Login. Sodeč po instagram profilu Tanje Skaza je Iza Login nastopila celo na timbildingu zaposlenih v Plastiki Skaza, kjer je predstavila svoj koncept manifestacije – razvpite metode, s katero je menda dokončno odstranila vse ovire za uspeh.