V taboru 19-letne Kozinove so že pristali na dvoboj 14. oktobra, zdaj pa čakajo na odgovor Hernandezove. V kolikor ta 14. oktobra ne bo nared, bodo prireditelji poiskali drugo tekmico, naslednji možen termin za dvoboj z Mehičanko pa bo nato 1. december, ko Kozinovo čaka dvoboj v Baden Badnu.

Na srečanju z novinarji se je trener Pavlin še enkrat spomnil sobotnega dvoboja, pri čemer je pohvalil predstavo svoje varovanke. »Ema je proti zelo trdoživi tekmici naredila odličen izid, manjkala pa je pika na i in zmaga ter nov šampionski pas. Tekma je bila pomembna tudi za nabiranje izkušenj, saj je Ema pokazala defenzivni boks, kar že dolgo ni počela, učila pa se je tudi od tekmice, ki je vseskozi pritiskala,« je dejal.

Zadovoljstvo je na današnji novinarski izrazila tudi Kozinova. »Pokazala sem veliko raznolikost. Res je bilo nekaj nečistih udarcev, a Irais je dobra borka in čim prej si želim povratni dvoboj. Moja taktika je bila zelo dobra,« je dejala, obenem pa napovedala, da ima tudi sama velike rezerve v moči. »Želja in motivacija za povratni dvoboj sta že zdaj zelo visoki.«