V ponedeljek okoli 21. ure so v Brežicah policisti obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru. V postopek se je začel vmešavati vidno opit 49-letnik, ki je še žalil policiste in osebo, s katero so se policisti pogovarjali. Kot so navedli na Policijski upravi Novo mesto, je med drugim tudi grozil, da jih bo pobil. Ker ukazov policistov ni upošteval in se ni pomiril, so ga pridržali.

Ko je bil že v intervencijskem vozilu, je pristopil še njegov 24-letni sin in začel groziti policistom, ki so vodili postopek, da ve, kje stanujejo in da bodo že videli. Tudi sin je bil pod vplivom alkohola in ni upošteval ukazov policistov, naj se pomiri, zato so policisti tudi njega odpeljali v pridržanje na policijsko postajo.

Mlajši je tudi na policijski postaji še kar naprej grozil, da bodo policisti že videli svoje in da jih bo zmanjkalo. O podrobnostih bodo z njima spregovorili, ko se bosta streznila, so še pojasnili na policiji, kjer so za mlajšega spisali ovadbo zaradi groženj policistu, starejšega pa čaka plačilni nalog.