Avtobus, na katerem je bilo prostora za 60 ljudi, je bil v času nesreče močno prenatrpan. Prevažal je namreč skoraj 90 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Oblasti so sporočile, da je v nesreči umrlo 49 ljudi, od tega jih je 20 podleglo poškodbam na kraju nesreče, še 29 pa jih je umrlo v različnih bolnišnicah. Oblasti se bojijo, da bi lahko število smrtnih žrtev še naraslo, saj se v bolnišnicah trenutno zdravi še okoli 40 ljudi. Med žrtvami je bilo najmanj 31 žensk in štirje otroci.

Kot poročajo lokalni mediji, se je avtobus vračal iz priljubljenega templja Kondagattu Anjaneya Swamy. Televizije so medtem predvajale posnetke ljudi, ki so reševali ponesrečence iz razbitine vozila, očividci pa so novinarjem povedali, da je voznik vozil prehitro in izgubil nadzor nad vozilom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zadnja večja nesreča avtobusa se je v Indiji zgodila 28. julija, ko je vozilo med vožnjo v goratem predelu na zahodu države zletelo v dolino. Pri tem je umrlo 33 ljudi. Pred tem je v začetku istega meseca prenatrpan avtobus na vzhodu Indije zletel v 200 metrov globoko sotesko, pri čemer je umrlo 48 ljudi, številni so bili ranjeni. Indija sicer beleži največje število smrtnih žrtev prometnih nesreč na svetu. Najpogostejši vzroki teh nezgod so slabe ceste, zastarela vozila in nepremišljena vožnja. Letno na cestah v tej državi umre več kot 150.000 ljudi.