Danes zjutraj je z mangartske ceste v prepad zletel avtomobil nemških registracij in zagorel. Gasilci so v avtomobilu našli zoglenelo žensko truplo, moškemu pa se je pred ognjenimi zublji uspelo rešiti pravočasno. Hudo poškodovanega so ga dve uri pozneje s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

Prva informacija, ki je prišla do gasilcev iz Loga pod Mangartom in Bovca, je bila, da pod mangartsko cesto gori vozilo. »Nobenih informacij o poškodovanih nismo imeli,« je po reševalni akciji povedal poveljnik Gasilske zveze Bovec Uroš Kemper. A ko so prvi gasilci prišli do kraja nesreče, so ugotovili, da so v igri tudi človeška življenja. Ponesrečenemu moškemu so takoj dali prvo pomoč in pogasili goreči avtomobil, medtem pa v njem uzrli še zoglenelo truplo. Nesreča se je zgodila tik pod Mangartskim sedlom, dobrih 150 metrov pred prvim predorom proti dolini oziroma tik za odcepom za planinsko kočo. Po neuradnih informacijah in predvidevanjih naj bi se nemška turista z vrha Mangartskega sedla zjutraj vračala nazaj v dolino. Poziv na pomoč so slovenskim reševalcem poslali s centra za policijsko sodelovanje med Slovenijo, Italijo in Avstrijo. Zaradi bližine italijanske meje je klic očividca najverjetneje preusmerilo v Italijo.

Dean Božnik s Policijske uprave Nova Gorica je potrdil, da je osebni avtomobil znamke Volvo obstal na strmem melišču približno 50 do 60 metrov pod mangartsko cesto in tam popolnoma zgorel. V reševalni akciji je sodelovalo 13 gasilcev iz Loga pod Mangartom in Bovca, takoj za njimi so na kraj prišli bovški policisti, pozneje se je reševanju pridružila še ekipa gorskih reševalcev in helikopter Slovenske vojske. Kriminalisti, preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec pa so prevzeli preiskavo. Pozneje so ugotovili, da je bil avtomobil last 54-letnega nemškega državljana, vendar danes popoldne še ni bilo povsem potrjeno, ali je slednji avtomobil tudi vozil. Smrtna žrtev nenavadne nesreče naj bi bila po neuradnih podatkih nekoliko mlajša nemška državljanka. Policija prosi vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi jim lahko dali kakršne koli koristne informacije, da jim to sporočijo po telefonu ali elektronski pošti (05/ 389 68 50, 113, 080 1200 ali pp_bovec.pung@policija.si).