Natečaj je bil namenjen mladim arhitektom, oblikovalcem, fotografom in drugim ustvarjalcem, ki delujejo na področju oblikovanja bivalnih in delovnih okolij. Skozi medij fotografije naj bi ujeli svojo vizijo popolnega prostora in potencial inovativnih tehnologij za izboljšanje našega vsakdanjega življenja.

Na temo Kristlovega opusa

Tema natečaja je bila povezana z razstavo Stanko Kristl, arhitekt. Humanost in prostor, ki predstavlja obsežni opus enega najvidnejših slovenskih arhitektov, ki je v svojem delu nenehno preizpraševal obstoječe stavbne tipologije in načine bivanja – od stanovanjskih objektov, atrijskih hiš, vrtcev do šol in bolnišnic – ter predlagal alternative, ki temeljijo na inovativnih, eksperimentalnih ter prostorsko in tehnološko naprednih konceptih.

Več kot dvesto prispelih fotografij

Na natečaj so prispele 203 veljavne fotografije 34 avtorjev, ki jih je štiričlanska strokovna žirija, ki so jo sestavljali Tadej Glažar, Tina Gregorič, Igor Kulašič in Maja Vardjan, ocenjevala v dveh krogih. V ožji izbor se je uvrstilo 26 fotografij, med desetimi najboljšimi pa je komisija nagradila Majo Simoneti, Marka Cvelbarja in Igorja Andjelića.