Drugo mesto je zasedel Poljak Daniel Romanczyk, ki je prav tako zadel 592 krogov, a imel slabši izid od Debevca v zadnji seriji (Debevec 99, Romanczyk 98 krogov), tretji pa je bil Hrvat Josip Kuna (590 krogov). Drugi slovenski predstavnik Robi Markoja je s 585 krogi zasedel 18. mesto.

Slovenija je na nedeljski ekipni tekmi s 1677 krogi zasedla 13. mesto. Slavila je Francija (1761) pred Švico (1757) in Norveško (1755).

Petinpetdesetletni Debevec je že na nedeljski eliminacijski tekmi zasenčil vse tekmece in se z najboljšim dosežkom (594 krogov) prebil na glavno tekmo. Današnjo preizkušnjo je odprl s 97 krogi, kar je bila njegova najslabša serija, v nadaljevanju je nato trikrat nanizal 99, po enkrat pa 98 in 100 krogov, ter osvojil zlato kolajno.

»Na letošnje svetovno prvenstvo sem prišel dobro pripravljen. Na tekmah z malokalibrsko puško je zavoljo izjemno močne konkurence zelo težko doseči vrhunski izid, a tudi med tekmovalci s puško velikega kalibra je veliko 'velemojstrov' strelskega športa. Od prvega dne sem začutil strelišče velikega kalibra v Changwonu, na današnji tekmi pa so mi bile razmere pisane na kožo. V vetrovnih razmerah so izjemno pomembne tudi izkušnje, te pa sem izkoristil na najboljši možen način in odstreljal za te razmere zelo dober izid,« je po današnji zmagi dejal Debevec.

Najboljši slovenski strelec vseh časov se zaveda, da je njegov tekmovalni čas že »potekel«, a strast in predanost do strelstva sta pri njem ostala. »Dokler bom imel veselje do strelstva, do tedaj bom tekmoval in nastopal na veliki sceni, čeravno se zavedam, da so leta naredila svoje,« je dodal Debevec, ki bo v Changwonu nastopil še v dveh disciplinah s puško velikega kalibra.

Za nosilca zlatega olimpijskega odličja iz Sydneyja 2000 in dveh bronastih iz Pekinga 2008 in Londona 2012 je to druga zlata kolajna na svetovnih prvenstvih, prvo je osvojil v Lahtiju 2002 na tekmi z velikokalibrsko puško trojni položaj na 300 metrov. V izjemno bogati karieri je osvojil tudi šest kolajn najbolj žlahtnega leska na evropskih prvenstvih ter dosegel kar 27 zmag na tekmah za svetovni pokal.

Debevec je olimpijsko preizkušnjo z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov v Changwonu končal na 49. mestu, na tekmi z malokalibrsko puško leže na 50 metrov pa je zasedel 51. mesto. V nadaljevanju letošnjega svetovnega prvenstva bo nastopil še v dveh disciplinah s puško velikega kalibra.