Trinajsta dirka motociklistične sezone v razredu motoGP na dirkališču v Misanu je dejansko potekala kot nekakšen troboj med obema dirkačema Ducatija Andreo Doviziosom in Jorgejem Lorenzom ter Hondinim Marcom Marquezom, pri čemer je stvari že kmalu po startu na njihovo mesto postavil Dovizioso, saj je bil njegov ducati to pot enostavno prehiter za vso konkurenco, Lorenzo pa je padel.

»Tukaj smo testirali, tako da smo vedeli, kje so naše dobre in kje slabe strani. Osnova je bila odlična, kar smo na dirki le še nadgradili. Imeli smo nekaj sreče, da nam je pomagalo tudi vreme. Res sem vesel, ker mi je končno uspelo zmagati tudi v Misanu. To je enkraten občutek, zato se veselim prihajajočih dirk. Zaostanek za Marquezom ni majhen, a borili se bomo do konca,« je po dirki povedal Andrea Dovizioso. In res, zmaga Italijana z italijanskim motociklom v Italiji je svojevrstna izkušnja. Še toliko bolj, ker so navijači ostali bolj ali manj kislih obrazov, kajti domačin Valentino Rossi jih to pot s sedmim mestom ni mogel prepričati. Tudi sicer se kriza Yamahe nadaljuje. Če je še na treningih kazalo, da so se nekoliko približali vodilnim, sta tako Rossi kot Vinales (dirko je končal kot peti) le nemočno spremljala boj povsem pri vrhu.

Drugouvrščeni Marc Marquez se je boril z obema ducatijema in tesno sledil Jorgu Lorenzu. »Bilo je naporno, Ducati je bil hitrejši, komaj sem držal stik z obema dirkačema. Sicer je Lorenzo padel, kar mi je omogočilo, da sem bolj mirno odpeljal zadnje kroge dirke. A sem zadovoljen, dosegli smo zastavljeni cilj, saj sem izgubil le pet točk v primerjavi z Doviziosom,« je povedal Marc Marquez. Cal Crutchlow je bil tudi eden od teh, ki so pridobili z Lorenzovim padcem, Španec pa je bil po dirki seveda vidno razočaran, saj je po odličnih kvalifikacijah, ko je postavil nov rekord steze, meril na zmago. Zdaj ima Marquez pred drugouvrščenim v skupnem seštevku Doviziosom 67 točk prednosti, tretji Rossi pa zaostaja 70 točk. Do konca sezone je ostalo še šest dirk, naslednja bo na sporedu v Aragoniji v Španiji čez 14 dni.