Na primorski avtocesti je proti Ljubljani povečan promet, zastoj je nastal med počivališčema Studenec in Ravbarkomanda. Zastoji so tudi na cestah Jelšane-Ilirska Bistrica, v Dolenjah pri Jelšanah, Bled-Lesce, na Bledu, Šmarje-Koper in Lucija-Strunjan, piše na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Zaradi prometne nesreče je zaprta cesta Kočevje-Žužemberk pri Smuki.

Za vstop v Slovenijo se na mejnih prehodih čaka od 40 minut do ene ure. Za izstop iz države pa vozniki osebnih vozil čakajo na mejnem prehodu Gruškovje 20 minut, kažejo podatki, objavljeni na spletni strani Prometno-informacijskega centra RS za državne ceste.

Ker se v največjih nemških deželah počitnice končajo šele sredi septembra, bo do vključno ponedeljka povečan promet predvsem od Hrvaške proti Avstriji. Obremenjeni bodo mejni prehodi s Hrvaško in predor Karavanke proti Avstriji.

Kot še kažejo podatki prometnoinformacijskega centra, bosta na štajerski avtocesti danes do 22.30 zaprta vozni pas pred Domžalami in izvoz Domžale proti Mariboru. Obvoz je mogoč preko izvoza Šentjakoba. Predvidoma do 22. ure bo zaradi del zaprt en prometni pas na glavni cesti Črnuče-Tomačevo, zaradi lokalnih prireditev pa so danes zaprte še nekatere druge ceste po Sloveniji.