Predstavitev novih iphonov bo skorajda zagotovo 12. septembra, ko je ameriški koncern sklical novinarsko konferenco na svojem sedežu v Cupertinu. Kaj bodo na njej povedali, pri Applu sicer ne razkrivajo, medtem pa v javnost že curljajo prve informacije.

Trenutno najbolje prodajani model Applovih pametnih telefonov je lani predstavljeni iPhone X, ki se z osnovno ceno 999 dolarjev (1149 evrov) uvršča v najvišji cenovni razred pametnih telefonov. Po drugi strani je mogoče prav tako septembra lani predstavljeni model iPhone 8 kupiti že za 699 dolarjev (799 evrov). A letos se utegne cenovni razpon še razširiti, je pred kratkim poročal nemški spletni magazin Giga. Če bo Apple zares predstavil model iPhone X v večji različici, kot se govori - imenoval naj bi se iPhone X Plus -, potem utegne biti njegova cena še višja od tiste za ta model v standardni velikosti.

Neposredni naslednik modela iPhone X naj bi stal enako lot lani predstavljeni model, torej 999 dolarjev (1149 evrov) za različico s 14,7-centimetrskim zaslonom OLED, ki omogoča bolj kontrastno sliko od zaslonov LCD. Precej dražji pa naj bi bil morebitni model iPhone X Plus, in sicer naj bi kupci za osnovno različico s 16,5-centimetrskim zaslonom OLED odšteli 1099 dolarjev (1259 evrov), napovedujejo pri portalu Giga. Ob tem naj bi sistem prepoznave obraza, s katerim je Apple najprej opremil modele iPhone X, zdaj v vseh modelih nadomestili čitalce prstnih odtisov, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Applu je z modelom iPhone X, ki je danes po informacijah koncerna najbolje prodajani model njegovih pametnih telefonov, kljub začetnim dvomom poznavalcev panoge uspelo, da je uveljavil občutno višjo ceno za svoje pametne telefone. Medtem so podobne naprave v tem cenovnem razponu ponudili tudi različni Applovi tekmeci, od Samsunga do Huaweija. S pametnimi telefoni sicer Apple ustvari približno dve tretjini celotnih prihodkov.