»Z nami je!« je v petek tvitnil vodja skrajno desne valonske stranke Mischael Modrikamen, ki je prav tako član Bannonove fundacije, ob fotografiji, na kateri sta skupaj Bannon in Salvini, poročajo italijanski mediji.

Salvini, vodja italijanske vladne protipriseljenske stranke Liga, je na nekem dogodku blizu jezera Como danes dejal, da si populistične stranke prizadevajo za to, da bodo postale prva skupina v Evropskem parlamentu. V volitvah v Evropski parlament maja prihodnje leto pa vidi »zadnjo priložnost za rešitev Evrope«, je poročala italijanska tiskovna agencija Adnkronos.

Salvinijeva Liga ni dobrodošla v EPP

Evropski komisar iz Nemčije, desnosredinski politik Günther Oettinger, ki se je udeležil dogodka, je medtem v pogovoru za današnjo izdajo italijanskega časnika La Repubblica dejal, da Salvinijeva Liga ni dobrodošla v najvplivnejši politični skupini v Evropskem parlamentu, desnosredinski Evropski ljudski stranki (EPP), oziroma da ne vidi možnosti, da bi Ligo sprejeli v skupino.

Ni pa izključil možnosti povezav med EPP in populističnimi, evroskeptičnimi strankami, kot je Liga, po volitvah. »To je svobodna odločitev strank, o kateri nimam mnenja in ne morem ničesar napovedovati,« je dodal.