Največje pozornosti je bil deležen veliki sosedski derbi med Nemčijo in Francijo, a je pustil ljubitelje nogometa nekoliko nepotešene, saj sta se nogometni velesili, nekdanji in aktualni svetovni prvak, razšli z izidom 0:0. Derbi si je ogledalo prek 70.000 gledalcev na razprodanem stadionu, domačem stadionu münchenskega Bayerna Allianz Areni.

Nemški nogometni analitiki so bili sicer enotni, da je domača vrsta prikazala bolj povezano predstavo, vsekakor pa bolj dinamično in zavzeto igro v primerjavi z bledimi nemškimi predstavami na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Po vsega treh minutah igre je nemški branilec Antonio Rüdiger pošteno pohodil 22-letnega Francoza Benjamin Pavarda, a je ta lahko nadaljeval tekmo.

Svetovni prvaki Francozi, ki so zaigrali prvič po veliki zmagi nad Hrvaško v finalu mundiala, so skušali nemško obrambo presenetiti prek Antoina Griezmanna, a neuspešno, saj je bil kapetan nemške reprezentance Manuel Neuer na mestu. Reprezentančni krst je z odliko opravil francoski vratar Alphons Areola, ki je vstopil namesto poškodovanega Huga Llorisa, ter je kot za stavo ustavljal poskuse Thomasa Müllerja, Marca Reusa, Matsa Hummelsa in Matthiasa Ginterja.

Po odsotnosti v Rusiji je za elf znova zaigral napadalec Leroy Sane (Manchester City), ki pa v sedmih minutah, kolikor mu je nemški selektor Joachim Löw odredil minutaže v drugem polčasu, ni spremenil izida. Francozi bodo v nedeljo v skupini 1 lige A gostili Nizozemce, ki bodo tekmo z Nemci v okviru lige narodov odigrali 13. oktobra.

V valižanskem dresu navduševal Gareth Bale

V skupini 4 lige B je Wales s kar 4:1 premagal Irsko, Ukrajina pa je bila v skupini 1 lige B z 2:1 boljša od Češke.

V slovenski skupini 3 lige C je Norveška z 2:0 odpravila Ciper, ki bo v nedeljo gostil izbrance slovenskega selektorja Tomaža Kavčiča, ki so bili v Ljubljani premalo zbrani za kaj več.

V skupini 1 lige D je Kazahstan izgubil proti Gruziji z 0:2, Latvija pa se je z Andora razšla z 0:0. V skupini 4 lige D je Armenija z 2:1 ugnala Liechtenstein, Gibraltar pa je klonil proti Makedoniji z 0:2.