Časnik Minneapolis Star Tribune je poročal, da Garnett toži računovodjo Michaela Wertheima in njegovo firmo Welenken, ker naj bi pomagala obsojenemu finančnemu svetovalcu Charlesu Banksu ukrasti na desetine milijonov dolarjev.

»Banks je namerno dolga leta plenil Garnetta in mu vključno z leti, ko je Werheim s svojo firmo Welenken košarkarju in njegovim podjetjem zagotavljal računovodske storitve, kradel zaslužek,« je zapisano v tožbi.

V njej so še zapisali, da je »Wertheim vedel, da si Banks pomaga do milijonov dolarjev košarkarja, a da glede tega ni storil ničesar«. Primer bodo obravnavali na okrožnem sodišču v Minneapolisu.

Dvainštiridesetletni Garnett se je po 21-letni uspešni karieri igralsko upokojil leta 2016, potem ko je nosil tudi dres moštev Minnesota Timberwolves, Boston Celtics in Brooklyn Nets. V času kariere je zgolj s plačo zaslužil 280 milijonov evrov.

Nekdanji finančni svetovalec Banks si je leta 2017 zaradi vloge pri prevari in večmilijonski kraji še enega zvezdnika lige NBA, Tima Duncana, prislužil štiriletno zaporno kazen. Poleg zapora je moral Banks plačati 6,4 milijona evrov kazni.