Đoković se je brez večjih težav uvrstil v svoj 11. zaporedni polfinale na igriščih Flushing Meadowsa. Šesti nosilec Srb bi se v polfinalu pomeril s Švicarjem Rogerjem Federerjem, če ne bi 55. igralec sveta Millman pripravil velikega presenečenje in izločil drugega nosilca ter si priigral svoj prvi četrtfinale na turnirjih velike četverice.

Enaintridesetletni Srb je po tekmi dejal, da se je moral v malo manj kot tri ure dolgem dvoboju krepko potruditi in o tekmecu dejal, da je velik borec. Oba igralca sta imela težave z veliko vlažnostjo in visokimi temperaturami v New Yorku, zato sta zamenjala več majic. Zmagovalec 13 grand slamov je dejal, da je to zaradi skoraj nevzdržnih razmer njegov najtežji US Open.

Millman, ki je med dvobojem enkrat zapustil igrišče, saj si je moral preobleči celotno opravo, je dejal, da je »teklo z njega, a to ni izgovor za pora«. »Igral bi tudi v bazenu, če bi to pomenilo, da bom nastopil v polfinalu grand slama,« je dejal 29-letni Avstralec, ki ni bil zadovoljen s svojo igro, saj je naredil 46 neizsiljenih napak.

V prvem četrtfinalu večera sta se v ponovitvi finala iz leta 2014 pomerila Nišikori in Hrvat Marin Čilić. Takrat je zmago slavil sedmi igralec sveta, tokrat pa je Japonec z 2:6, 6:4, 7:6 (5), 4:6, 6:4 po malo več kot štirih urah igre izločil Čilića. »Ni bilo lahko, nisem se počutil, kot da igram svoj najboljši tenis,« je dejal japonski igralec po dvoboju.

Osaka in Keysova v drugem polfinalu žensk

Madison Keys, 14. nosilka teniškega odprtega prvenstva ZDA in lanska finalistka, je kot zadnja dopolnila polfinale v New Yorku. Američanka je s 6:4 in 6:3 premagala 24. igralko s svetovne lestvice, Španko Carlo Navarro. Že pred tem si je nastop v polfinalu, svoj prvi na turnirjih velike četverice v karieri, priigrala Japonka Naomi Osaka.

Triindvajsetletna Keysova se bo za vstop v finale torej pomerila z 20-letno Osako, ki je dvakrat s po 6:1 ugnala ukrajinsko tekmico Lesjo Curenko.

V drugem polfinalu bosta nastopili zmagovalka 24 turnirjev za veliki slam, Američanka Serena Williams, in Latvijka Anastasija Sevastova, ki se je prav tako pri 28 letih prvič v karieri uvrstila v polfinale turnirja za grand slam.