Praznovali smo svetovni dan stvarstva

Na uradnem instagram profilu Katoliške cerkve v Sloveniji so nam sporočili, da so poleg bolj uveljavljenih praznikov, ki zaznamujejo različne prihode in odhode božjih odposlancev, konec tedna zaznamovali tudi nekoliko bolj splošno zastavljen praznik – svetovni dan molitve skrbi za stvarstvo. Gre za okoljevarstveno motiviran dan, ki ga praznujejo skupaj s pravoslavno cerkvijo, pravijo. Letos so se menda posvečali predvsem molitvi za vodo, saj je pomembno, da je na voljo vsem, ob priložnosti pa objavili fotografijo slapa.

Levica proti Kraševi bombonjeri

Med bolj okoljevarstveno motiviranimi organizacijami je tudi parlamentarna politična stranka Levica, kjer so se nedavno pridružili Greenpeaceovi akciji Brezvezna plastika. Pod tem geslom naj bi ljudje na družbenih omrežjih objavili fotografije nepotrebne embalaže oziroma plastike, s katero se srečujejo v vsakdanjem življenju. Večina ponuja posnetke v folijo ovitega sadja, pri Levici pa so razstavili Kraševo bombonjero s tako imenovanimi ledenimi kockami in vso odvečno embalažo ponazorili s serijo kar šestih fotografij. Kdo od naprednejših konzumentov čokolade bi utegnil pripomniti, da jim je uspelo najti eno redkih čokolad, kjer je bolj od embalaže vendarle problematična vsebina.

Božo Predalič ima samostojne orožne vaje

Medtem ko Andreju Šišku med oboroženim gibanjem v naravi dela družbo četica telesno slabo pripravljenih zamaskiranih somišljenikov, se je za samostojno obliko tovrstne vadbe odločil nekdanji vladni sekretar in član stranke SDS. Božo Predalič je namreč prav v dnevih, ko Slovenijo skrbi odcepitev Štajerske, na instagramu objavil tarčo in puško na travniku. Streljal je v tarčo, oddaljeno skoraj kilometer, se je pohvalil Predalič, dodal še specifikacije orožja in informacijo, da je bil veter tisti dan sprejemljiv.

Velikost tarče 52 x 55 cm, razdalja 980 m, veter spremenjiv.

A post shared by Božo Predalič (@bozopredalic) on

Sebastian, moda in holokavst

Plesalec, spletni vplivnež in nekdanji pop zvezdnik Sebastian rad objavlja svoje fotografije s potovanj. Modno ozaveščeni Mariborčan se fotografira v gostinskih lokalih ali na ulicah svetovnih prestolnic, seveda pa tudi ob turističnih znamenitostih. Že lani je objavil serijo fotografij izpred koncentracijskega taborišča Auschwitz, tokrat pa je obiskal spomenik judovskim žrtvam holokavsta v Berlinu, kjer je pred tem jedel palačinke in se vozil s kolesom. Pod fotografijo, ki bi jo sicer zlahka opazili v kakšnem modnem katalogu, je objavil citat nekega očividca, ki se je spominjal usmrtitve mame in njenih otrok v plinski celici taborišča, fotografija pa je bila všeč več kot 300 uporabnikom.

Pahorjevemu sinu stres odpravlja dekle

Predsednikov sin Luka Pahor na instagramu vse pogosteje objavlja fotografije svoje izbranke, s katero sta pred tedni dokumentirala celo obisk pri očetu v službi. Sodeč po zadnjih objavah sta se pred kratkim oglasila še v Parizu, med drugim v lepem dvoetažnem meščanskem stanovanju in na sprehodu po slavni boemski četrti Montmartre. Zadnja skupna fotografija je sicer s plaže, kjer skupaj opazujeta sončni zahod. Luka Pahor je fotografijo pospremil s čustvenim pripisom – pravi namreč, da je ona tista, ki zmanjšuje stres v njegovem življenju in obenem uravnava vse nepravilnosti.

She reduce the stress and balance out the imperfections

A post shared by Luka Pečar Pahor (@lukapahor) on

Zoran Barišić razburja sledilce Olimpije

Pri nogometnem klubu Olimpija so posneli portret svojega novega trenerja Zorana Barišića, še prej pa so mu okoli vratu ovesili klubski šal in ga postavili pred uradni grb Olimpije. Na posnetku z instagrama Barišić ni nujno videti dobro pripravljen na fotografiranje, sledilci pa medtem niso prepričani, kako pripravljen je na realnost nogometnega kluba. Zabaval jih je namreč predvsem podpis pod fotografijo, kjer pravijo, da bo nogometaše treniral naslednje tri sezone. To se večini zdi malo verjetno in nekateri so celo zapisali, da je najbrž prišlo do napake in so imeli v mislih tri tekme.