»Danes so vsi želeli v beg. Vsi so vedeli, da bo zmagovalec etape ubežnik. Zato se kar sto kilometrov ni našla prava ubežna skupina in zato tudi izjemno visoka povprečna hitrost v prvih dveh urah,« je slovenski kolesar Luka Mezgec komentiral potek enajstega tekmovalnega dneva 73. španske Vuelte. Medtem ko za Kamničana tovrstna taktika ni bila opcija, saj ima druge naloge kot pomočnik rdeče majice Simona Yatesa, pa je bil med stotnijo z dolgim nosom tudi Luka Pibernik. Gorazda Štanglja je v najdaljši etapi Vuelte reševal veteran pri štiridesetih Franco Pellizotti s tretjim mestom. Ob tem se je Štangljevi posadki nakazala možnost, da bo ekipa Bahrain Merida lovila tudi lovoriko najboljše ekipe. To so želeli tudi na francoskem Touru.

Zadetek na ubežni loteriji je s tretjo etapno zmago na Vuelti zadel Furlan Alessandro De Marchi (BMC), petnajsterica najboljših v skupnem seštevku pa je zaostala dve minuti. Glede taktike je bilo čutiti zanimiv paradoks, da rdeče majice ne želi nobena ekipa. Niti Movistar, Alejandro Valverde je le sekundo za Yatesom. »Ja, marsikdo bi si želel dan v majici vodilnega, razen glavnih favoritov. Vsi vedo, da je prezgodaj in si jo želijo imeti v Madridu,« opiše Mezgec. Zahtevnost etap se bo v naslednjih dneh stopnjevala. Najprej še ena možnost za ubežnike.

Na dirki Po Britaniji Primož Roglič in celotna ekipa LottoNl Jumbo vznemirjeno čakajo današnji tekmovalni dan, ko bo ekipna vožnja na čas. Roglič v sprinterski etapi, ki jo je dobil Andre Greipel, ni imel težav, da bi ostal v glavnini, z osmim časom v skupnem seštevku. Ekipni kronometer bo zelo pomemben. Poseben. Prvi del je ravninski, drugi del navzgor na Whinlatter Pass, s 300 metri višinske razlike v sedmih kilometrih. Posadka nizozemske ekipe se bo udarila z vsemi najboljšimi ekipami (Sky, BMC, Mitchelton Scott, Movistar, Sunweb, Quickstep, Katjuša), ki slovijo po izpiljeni vožnji v tej zelo zahtevni prvini. Vse te omenjene ekipe imajo svoje predstavnike v ospredju. Sky celo v zvezdniški postavi s Chrisom Froomom in Geraintom Thomasom, ki pa bosta tokrat delala za pomočnika Wouta Poelsa. »Poseben izziv bo to za našo ekipo. Zelo pomembno bo odpeljati skupaj. Fantje so pripravljeni in imamo visoke ambicije,« pred izzivom tedna pravi športni direktor LottoNl-Jumbo Jan Boven. Roglič torej tokrat ne bo zmogel narediti vsega sam.