Mehičanka je v Slovenijo pripotovala šele v torek in bo imela kar nekaj dela s prilagajanjem na časovno razliko, obenem pa dodaja, da Kozinovo zelo spoštuje, saj je najboljša profesionalka v tem prostoru, zato pričakuje izenačen dvoboj. Statistika je na strani 19-letne Ljubljančanke, ki ima za sabo 14 dobljenih dvobojev, Mehičanka pa na profesionalni poti le štiri.

»Še nikoli nismo tako trenirali kot doslej, počutim pa se odlično. Zase vem, da iz borbe v borbo stopnjujem svoje nastope in komaj čakam soboto,2 pa je na predstavitvi v Ljubljani povedala Kozinova, ki pričakuje dobro borbo. »Tekmica je izkušena in prav zato se mi zdi, da je tudi najmočnejša doslej. Sama grem na zmago, zgodi pa se lahko karkoli.«

O nasprotnici je znano malo, kljub temu pa sta s trenerjem Rudijem Pavlinom prišla do posnetka borbe Mehičanke. »Če bo boksala podobno kot na posnetku, smo se nanjo odlično pripravili. Vsekakor pa je ta južnoameriški slog nekaj posebnega. Vem, da moram paziti na njene odlične direkte z desno roko, sama pa nato razviti svoj boks,« je še povedala tekmovalka, ki je samo za ta dvoboj prestala več kot 250 rund sparing-treninga, letos pa že več kot 1000.

Osrednja tekma večera bo dvoboj hrvaškega težkokategornika Filipa Hrgovića z Britancem Garyjem Cornishem.