Danska sicer po navedbah managerja zveze Kima Hallberga mora odigrati tekmi, saj bi ji v nasprotnem primeru grozila huda finančna kazen in bržčas tudi večletni suspenz.

Danci, ki jih bo vodil tudi rezervni selektor, nekdanji reprezentant John Jensen, so se v kaosu ob pripravah na omenjeni tekmi znašli, potem ko ni na vidiku novega dogovora med zvezo in reprezentanti.

Prejšnji dogovor se je iztekel po svetovnem prvenstvu v Rusiji, novega pa jim kljub številnim pogovorom še ni uspelo doseči. Zadnji neuspešni so potekali konec tedna, danska televizija pa je poročala, da so novi načrtovani šele za prihodnji teden.

Nekateri igralci so dejali, da bi se zadnje zahteve zveze »teple« s pogosto bogatimi individualnimi sponzorskimi pogodbami.

V torek je eden glavnih zvezdnikov Danske Christian Eriksen pojasnil, da so bili igralci pripravljeni igrati, če bi danska zveza podaljšala zdajšnjo pogodbo za en mesec in tako dala dovolj časa za nov dogovor.

Jensen se ni postavil na nobeno stran, dejal je le, da zelo spoštuje reprezentanco kot institucijo in da mora odigrati ti dve tekmi.