Ker nekdanji nogometaš Manchester Uniteda in Real Madrida, ki je za angleško reprezentanco zbral 115 nastopov, ni priznal krivde za prehitro vožnjo v Paddingtonu, ga čaka sojenje. Njegov odvetnik Nick Freeman, ki je znan po tem, da zna izkoristiti napake v postopku, je na avdienci pred sodiščem v Wimbledonu povedal, da je obvestilo o prekršku prišlo po zakonsko določenem roku 14 dni.

»O prekoračitvi hitrosti se sploh ne moremo pogovarjati. Ne izpodbijam dejstva, da je bilo obvestilo vročeno, pravim le, da je bilo vročeno prepozno,« je dejal Freeman. Triinštiridesetletni Beckham na sodišče ni prišel, njegov odvetnik pa je še sporočil, da ga bržkone ne bo niti na prvo obravnavo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Beckham je prvič angažiral Freemana leta 1999, ko so mu odvzeli vozniško dovoljenje za osem mesecev, ker je s svojim Ferrarijem v območju dovoljene hitrosti 80 kilometrov na uro vozil 122 kilometrov na uro. Freemanu je takrat uspelo s pritožbo, da je Beckham le bežal pred paparaci.