Generalna direktorica IMF je po srečanju dejala, da je z argentinskim finančnim ministrom govorila o tem, kako lahko sklad pomaga Argentini, ki je na pragu nove finančne krize v zaostrenem gospodarskem okolju, poročajo tuje tiskovne agencije. Po njenih besedah želijo doseči hiter dogovor, ki ga bodo posredovali v potrditev izvršnemu odboru IMF.

Pogovori med predstavniki Argentine in finančnega sklada se bodo nadaljevali danes, Dujovne pa je v izjavi novinarjem dejal, da je prezgodaj za informacije o morebitnih podrobnostih dogovora.

Podporo Argentini je izrazil tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je prepričan, da bo argentinski predsednik Mauricio Marci, ki je napovedal številne varčevalne ukrepe, prebrodil izzive, ki stojijo pred Argentino.

IMF je Argentini 50 milijard dolarjev posojila odobril junija. Prvih 15 milijard dolarjev je Argentina že prejela, sedaj pa želi hitreje prejeti še preostanek. Argentinski peso je sicer od začetka leta v primerjavi z ameriškim dolarjem izgubil polovico vrednosti, tamkajšnja vlada pa ne zmore obvladati inflacije.