Slovenski košarkarji so v prvem ciklu priprav opravili osem treningov. Reprezentanco je v soboto zvečer zapustil Žiga Dimec, ki se je pridružil nemškemu Bayreuthu, tako da je imel selektor Rado Trifunović na voljo enajst košarkarjev.

Zaradi manjše poškodbe rame bo jutrišnjo tekmo proti Hrvaški najverjetneje izpustil Luka Vončina. Edo Murić se bo reprezentanci priključil v petek, preostali košarkarji, ki jih je selektor še uvrstil na seznam za četrti cikel kvalifikacij, pa po drugi pripravljalni tekmi proti Hrvaški.

V prvem ciklu so se na treningu slovenske reprezentance potili štirje novinci. Mlada Bratec in Glas sta nase opozorila na poletnih akcijah mlajših reprezentanc, Durnik se je kot član slovenske B-reprezentance udeležil turnirja na Kitajskem, Jakob Čebašek pa se je izkazal z dobrimi predstavami v belgijskem prvenstvu.

Slovenija je prvi del kvalifikacij zaključila z dvema zmagama in štirimi porazi, v drugem delu pa jo najprej čaka gostovanje v Latviji, nato pa bo v Stožicah gostila Turčijo.