Na občini Domžale v sklopu prenove okolice Ljubljanske ceste 70, kjer so lani uredili prvi domžalski Turistični informacijski center, zdaj končujejo z urejanjem sodobnega avtobusnega postajališče za potnike, ki potujejo proti Ljubljani. Nadstrešnica novega modernega avtobusnega postajališča bo v celoti prekrita s solarnimi paneli, ki bodo potnikom omogočili, da bodo lahko v zimskih mesecih med čakanjem na avtobus posedali na novih ogrevanih klopeh in napolnili telefon.

Na občini Domžale pojasnjujejo, da bo na postajališču, ki bo končano v teh dneh, nameščenih osem USB-polnilcev, na polici nadstrešnice pa bosta nameščena tudi dva polnilca za brezstično polnjenje. Za osvetlitev nadstrešnice so nameščene svetilke LED. Na novem postajališču v središču mesta bo nameščen tudi LED-zaslon, ki bo namenjen koristnim informacijam in podatkom o pestrem dogajanju v občini Domžale. Med drugim si bodo lahko potniki na postaji ogledali podatke o prenočiščih, gostiščih, taksi službi… Za nameček bo postajališče opremljeno tudi z defibrilatorjem.

Znesek celotne prenove postajališča znaša dobrih 34.000 evrov z DDV, so povedali na občini, kjer še nimajo odgovora, kdaj bodo sodobno solarno postajališče uredili tudi na drugi strani Ljubljanske ceste. av