Tekaško prireditev, ki pod okriljem Zavarovalnice Triglav vsako leto poteka v idilični naravi protokolarnega parka Brdo pri Kranju, bodo letos organizirali že sedmo leto zapored. Njen namen je spodbujati zdrav življenjski slog in aktivno preživljanje prostega časa posameznikov in družin, dogodek je tudi dobrodelno obarvan. V preteklih šestih letih so organizatorji sedemnajstim zdravstvenim ustanovam namenili že 85.000 evrov. Letos bodo donacijo v okviru dogodka namenili projektu Slojenčki in tako prispevali k boljši oskrbi novorojenčkov.

Številni rekreativci in tisti, ki želijo izboljšati svoje aktivno življenje, se na tekaški izziv že od maja pripravljajo s pomočjo brezplačnih treningov, ki potekajo pod nadzorom tekaških strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjami: Boruta Malavašiča, Klemna Dolenca, Blaža Kavčiča, Nadje Zavec in drugih.

V družbi uglednih športnih imen

Glede na pretekle izkušnje organizatorji pričakujejo, da se bo na startu zbralo 2000 tekačev iz vse Slovenije, med njimi bodo tudi zveneča športna imena. Prireditev namreč kot ambasadorji podpirajo številni slovenski profesionalni športniki: smučarski skakalni bratje Prevc, smučarska skakalka Špela Rogelj, biatlonca Klemen Bauer in Jakov Fak, deskarja na snegu Rok Marguč in Žan Košir, profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić, smučarski tekači Vesna Fabjan, Anamarija Lampič in Janez Lampič, ultramaratonka Nataša Robnik ter paraolimpijci Lena Gabršček (odbojkarica), Tadej Enci (tekač) in Sandi Novak (maratonec). Kdo od njih bo tekače spremljal tudi na trasah Triglav teka, bodo organizatorji javnosti sporočili do konca meseca.

V zadnjih letih so največ prijav našteli na teku na deset kilometrov, tako v ženski kot v moški kategoriji, zato pričakujejo, da se bo v njej tudi letos preizkusilo največ tekačev. Bolj izkušeni se bodo lahko pomerili na 21 kilometrov dolgi razdalji, udeležencem bodo na voljo tudi kategorije družinskega, otroškega in poslovnega teka.

Da gresta zdrav duh v zdravem telesu in zabava z roko v roki, bodo organizatorji dokazali s spremljevalnim zabavnim programom. Tekači se bodo zabavali ob zvokih Samuela Lucasa, spoznavali svoje športne idole, se fotografirali s sotekači in doživeli številna presenečenja. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše tekače, saj bo zanje v času tekov zagotovljeno varstvo z ustvarjalnimi delavnicami, preizkusili se bodo lahko tudi na skakalnici mini Planica.