Tim Gajser je še drugič v dveh tednih stopil na zmagovalni oder. Po drugem mestu na VN Bolgarije je uspeh ponovil še na novi progi v Afyonkarahisarju v Turčiji in s tem potrdil dobro formo. Znova je zaostal le za najboljšim dirkačem sezone Jeffreyjem Herlingsom, ki letos vseskozi izvrstno vozi. Nizozemec je z najboljšim časom blestel že v sobotnih kvalifikacijah, nepremagan pa je ostal tudi v obeh vožnjah nedeljske dirke.

Edini, ki je večji del dirkaškega konca tedna držal stik z njim, je bil prav mladi Gajser. Enaindvajsetletnik je kvalifikacije končal na drugem mestu, v uvodnih zavojih prve vožnje pa si privozil celo prvo mesto. A vodstvo je kmalu prepustil Herlingsu, po nekaj minutah pa ga je ujel in prehitel tudi Antonio Cairoli. Italijan je zadržal drugo mesto, medtem ko je Gajser v cilj privozil kot tretji.

Čeprav Makolčan v drugi vožnji dobrega starta ni ponovil, pa je kljub temu ujel vodilnega Herlingsa. Ta si za razliko od prve vožnje, ki jo je dobil s 25-sekundnim naskokom, vidnejše prednosti v drugo ni privozil. Gajser mu je vseskozi dihal za ovratnik, mu proti koncu celo pripeljal ob bok, a je dirkač moštva KTM v zaključku pospešil in si zagotovil 29. posamično zmago v sezoni.

Čeprav je Gajser končal tik pod vrhom, pa v skupnem seštevku svetovnega prvenstva še naprej ostaja na četrtem mestu. Za tretjeuvrščenim Belgijcem Clementom Desallom, ki je v Turčiji zasedel tretje mesto, zaostaja za 18 točk. Z 833 točkami močno vodi Herlings, ki ima pred drugouvrščenim Cairolijem kar 95 točk prednosti.

Poleg Gajserja je solidno dirkal tudi njegov rojak Jan Pancar. V razredu MX 2, kjer je nastopil prvič v sezoni, je v okrnjeni zasedbi dirko končal na štirinajstem mestu in osvojil enajst točk. Zmagal je Američan Thomas Covington.

Do konca sezone motocikliste ločita le še dve dirki. Predzadnja jih čaka čez dva tedna, ko bodo nastopili na peščeni progi v Assnu na Nizozemskem.