»V zadnjih dneh je bilo v javnosti veliko napisanega glede moje poškodbe in odsotnosti od naslednje reprezentančne akcije. Najprej bi rad razjasnil, da v nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram in igram,« je uvodoma pojasnil Oblak.

»Je pa res, da je bila poslana prošnja, če bi lahko izpustil naslednji reprezentančni tekmi zaradi določene poškodbe, ki se vleče od prijateljske tekme proti Arsenalu konec julija, na kateri sem tudi zapustil igrišče ob polčasu in zaradi katere sem izpustil polovico priprav in tudi večino prijateljskih tekem,« je pojasnil 25-letni Škofjeločan.

Poudaril je, da je od začetka sezone do danes treniral po prilagojenem programu. »Seveda sem upal, da bo bolečina minila. V tem času smo delali vse mogoče terapije in sem prejemal protibolečinske tablete na dnevni bazi. Na žalost bolečina ni minila in bo potreben krajši počitek, zato se je klub obrnil na reprezentanco s to prošnjo in dobil odgovor s tem, da se nisem znašel na zadnjem spisku. Na žalost informacija od Nogometne zveze Slovenije v javnost ni prišla v takšni luči in načinu, kot je bila prošnja poslana, in se je okoli tega ustvarilo veliko negativnih mnenj.«

Vratar, ki je v karieri nosil drese Olimpije, Benfice, Beira-Marja, Olhanenseja, Uniaa de Leirie in Rio Aveja, o prihodnosti v reprezentanci še ni želel govoriti. »Kar se tiče ostalih odgovorov na ugibanja in vprašanja okoli reprezentance, bom pa zaradi miru v izbrani vrsti pred pomembnima tekmama odgovoril po tej reprezentančni akciji,« je bil kratek Oblak.

Oblak se je ozrl tudi na pisanje slovenskih, predvsem športnih medijev, v katerih je zasledil precej negativnosti glede njegove odsotnosti, »ne da bi imeli vse točne informacije od NZS in z moje strani.« »Mislim, da je to žalostna in negativna kampanja, ki pa na koncu ne vem, komu bo koristila,« je zaključil Oblak.

Slovenijo sicer 6. in 9. septembra čakata prvi tekmi v novoustanovljeni ligi narodov. Tekmeca bosta Bolgarija doma in Ciper v gosteh.