Na Gruškovju in Jelšanah je podaljšana čakalna doba tudi za izstop iz države, in sicer na Gruškovju znaša 50 minut, na Jelšanah pa 30 minut.

V Istri je na hrvaški strani prehodov Dragonja (Kaštel) in Sečovlje (Plovanija) kolona vozil dolga okoli osem kilometrov, kažejo podatki Hrvaškega avtokluba (Hak).

Zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri Avstrije, kjer je kolona vozil trenutno dolga sedem kilometrov. Predor zaradi mejne kontrole na avstrijski strani občasno zapirajo. Gneča je prav tako na cesti Tržič-Podljubelj, saj zaradi mejne kontrole na avstrijski strani občasno zapirajo predor Ljubelj.

Kolona vozil je na koncu podravske avtoceste pri Podlehniku ter naprej na cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje, zastoji pa nastajajo tudi na gorenjski avtocesti in ljubljanski zahodni obvoznici od predora Šentvid mimo razcepa Koseze in Kozarje proti Logu, na ljubljanski južni obvoznici od priključka Rudnik proti Logu ter na primorski avtocesti od priključka Logatec proti Uncu v smeri Kopra.

Zaradi podrtega drevja po dopoldanskem neurju je še vedno zaprta cesta Dravograd-Maribor pri Podvelki.