Ruski mediji poročajo o najdbi ženskega trupla, ki je bilo v ledu skrito zadnjih 31 let. Na truplo je naletela skupina alpinistov, ki se je namenila na najvišjo evropsko goro. Kot piše RT, je bilo truplo zaradi ledu povsem ohranjeno in je bilo videti kot voščena lutka. Posnetek izkopavanja trupla je našel pot na splet, mu je pa dodano opozorilo, da ni za občutljivejše gledalce.

Ob pokojnici so našli potni list, s katerim so potrdili identiteto – gre za truplo Elene Bazikina, Moskovčanke, ki je bila zaposlena na tamkajšnjem Inštitutu za znanost. Ob truplu so našli še letalsko vozovnico, na kateri je zapisan datum 10. april 1987. Za 36-letno Eleno so bile gore največja ljubezen.

Bali so se, da je bila ugrabljena

Ker ni imela partnerja ali otrok, starši pa so umrli, oblasti o najdbi trupla niso mogle obvestiti sorodnikov. Kljub temu so bratranci in sestrične iz medijskega poročanja prepoznali svojo sorodnico. »Vseskozi smo ugibali, kaj se je pripetilo naši Eleni,« je njen bratranec dejal za časopis Komsomolskaja Pravda. »Bali smo se, da je bila ugrabljena in da jo ima nekdo nekje zaklenjeno, saj gre za zelo nevarno območje,« je še dodal.

Kaj se je zgodilo Eleni, ki se je na Elbrus odpravila s skupino petih prijateljev, bo verjetno ostalo neznano. Ekipa za reševanje je skupino prijateljev dolgo iskala, a brez uspeha. Elenino truplo je prvo najdeno, po pisanju RT pa obstaja precejšnja možnost, da bodo na območju kmalu našli še preostalih pet trupel.