Britanska premierka je obisk pričela v torek v Južni Afriki, kjer so na sprejemu zaplesali šolarji ene tamkajšnjih osnovnih šol. Mayjevi se je verjetno zdelo, da ob poplesujoči mladini ne more stati povsem pri miru, zato se je trudila premikati v ritmu, kar ji po ocenah uporabnikov družbenih omrežij ni najbolje uspelo.

Videti je, da se Mayjeva bodisi požvižga na kritike in duhovičenje na svoj račun, bodisi pa nekdo iz njene ekipe ni opravil svojega dela in premierke obvestil, da se ves internet norčuje iz njenih okornih plesnih gibov. Težko si je namreč kako drugače razložiti njen nov plesni podvig.

Tokrat so ji sprejem s plesno točko predstavili v Nairobiju. Premierka je najprej posnemala gibe plesalcev, nato pa postala nekoliko bolj suverena in v ples vključila nekaj svojih gibov. Uporabnike družbenih omrežij, predvsem twitterja, bi težko bolj navdušila. Nekateri upajo, da njene pogajalske sposobnosti pri brexitu niso tako slabe kot njeno plesno znanje. Nek drug uporabnik se sprašuje, ali niso morda bizarni plesni gibi poskus, kako preusmeriti pozornost od »polomije brexit«. Spet drugi uporabniki njen ples razumejo kot izkaz vljudnosti, a jo kljub temu prosijo, naj preneha. Najverjetneje jih bo uslišala, saj je z obiskom Kenije, kjer britanskih premierjev ni bilo že tri desetletja, končala svojo afriško dogodivščino.