Policijski ogled kraja današnje nesreče na štajerski avtocesti je pokazal, da se med Trojanami in Blagovico v smeri Ljubljane ni zgodila zgolj ena prometna nesreča z naletom dvanajstih osebnih vozil, kot so policisti in gasilci sprva predvidevali, temveč je šlo za dve ločeni nesreči.

V prvi so bila udeležena štiri vozila, vzrok je bila prekratka varnostna razdalja, zaradi katere je avstrijski državljan trčil v vozilo pred seboj, ki je zaradi jutranje konice in zgostitve prometa stalo v koloni, so sporočili s policije. Zatem se je pripetila še druga nesreča, v kateri je bilo udeleženih osem osebnih vozil. Povzročili so jo kar trije vozniki – dva zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, eden od njih pa je vozil prehitro, so dodali na policiji. V nesreči sta se voznica in sopotnica lažje poškodovali, po navedbah Martina Juterška, vodje izmene v CZR Domžale, so ju preventivno odpeljali v UKC Ljubljana.

Gasilci niso imeli veliko dela

Prvi so na kraj nesreč prispeli gasilci ACB Vransko, nameščeni v Darsovi bazi, sledili so domžalski gasilci s tremi vozili in sedmimi gasilci, na pomoč so priskočili še gasilci poklicne enote Celje.

Ko so na kraj dogodka prispeli domžalski gasilci, so bili vsi udeleženci v nesrečah že zunaj vozil, tako da niso imeli veliko dela. »Naredili smo protinaletno in protipožarno zavarovanje, cestišče smo posuli z absorbentom, saj se je po njem razlila hladilna in vetrobranska tekočina,« je razložil Juteršek.

Vozišče v smeri Ljubljane je bilo zaprto približno tri ure.