»Rezultati iskanja za 'Trump News' (novice o Trumpu) prikažejo zgolj poročanje lažnivih medijev,« je zapisal. »Povedano z drugimi besedami, so prikrojeni, tako da so skoraj vse zgodbe in novice slabe. Prevladuje lažnivi CNN, republikanski/konservativni in pravični mediji pa so utišani. Nezakonito?« je dodal.

»Google in drugi dušijo glasove konservativcev ter skrivajo dobre informacije in novice. Nadzorujejo, kaj lahko vidimo in kaj ne. To je zelo nevarno in s tem se bomo ukvarjali,« je poudaril.

Junija objavljena raziskava centra Pew Research Center je pokazala, da po mnenju 43 odstotkov Američanov velika tehnološka podjetja stališčem liberalcev dajejo prednost pred stališči republikancev. 72 odstotkov jih je menilo, da družbeni mediji aktivno cenzurirajo politična stališča, nasprotna lastnim.

Različne študije sicer ugotavljajo, da so konservativci uspešni na družbenih omrežjih. Twitter in Facebook medtem zavračata pristranskost pri urejanju svojih platform, navaja francoska tiskovna agencija AFP.