Čeprav je končni rezultat tekme angleškega prvenstva nekoliko pretiran, saj je bil Manchester United večino prvega polčasa boljši nasprotnik, razpadel pa je po 50. minuti, ko je prejel drugi zadetek, so morali nogometni zgodovinarji kar krepko zavihati rokave, da so našli primerjavo slabemu letošnjemu začetku sezone dvajsetkratnega angleškega prvaka.

Nazadnje je Manchester United tako neuspešno sezono začel leta 1992, portugalski strateg Jose Mourinho pa tako hudega poraza na Old Traffordu še ni doživel. Zato je pričakovano prišel precej jezen pred novinarje.

Najprej se je zapletel v besedni dvoboj z enim od njih, češ, »ko zmagamo, si nesrečen, ker igramo slabo, ko izgubimo, si jezen, ker smo izgubili. Povej mi torej, kaj je zate bolj pomembno, da zmagamo, ali da igramo všečen nogomet,« mu je zabrusil Mourinho.

Temperatura v novinarski sobi se je dvignila in Mourinho se je lotil naslednjega novinarja. Pokazal mu je tri prste in dejal: »Veš, kaj to pomeni. Ja, 0:3, a hkrati trije prsti pomenijo tri moje naslove v angleški ligi. Imam več naslovov v angleškem prvenstvu kot vseh ostalih devetnajst trenerjev skupaj. Spoštovanje, spoštovanje, spoštovanje,« je med izhodom iz sobe govoril Mourinho.