Na prihod orkana so se na Havajskem otočju pripravili. Nekateri so z lesenimi deskami prekrili okna in nakupili zaloge vode in hrane, drugi pa so se odločili, da pograbijo desko in se zapodijo v nemirne valove.

Eden od tistih, ki so bili prepričani, da je takšne valove greh zamuditi, je Mike Nees. »Sem človek oceana. Tam najdem svoj smisel. Če ne grem v vodo, se mi zmeša,« je 54-letnik povedal za Guardian.

Plaže so bile zaprte, na morebitne kopalce pa niso pazili reševalci iz vode. A po poročanju Guardiana so reševalci povedali, da lokalnih deskarjev ni treba prav pogosto reševati, problematični so obiskovalci, ki terena ne poznajo.

Ko je voda kalna, morski psi hitro storijo »napako«

Med pustolovci, ki so prejšnji teden neustrašno deskali, je tudi 67-letnik Tom Niland. Je izkušen deskar, ki pa se je v soboto odločil, da tokrat v vodo ne gre. Zaradi neviht je namreč voda kalna, zaradi tega pa se po Nilandovem mnenju rado zgodi, da morski psi naredijo »napako«. Kljub temu da običajno ne napadajo ljudi, so takšno »napako« lani na Havajih naredili šestkrat.

Nees je izpostavil, da tisto najboljše pri deskanju v nevihti nima pravzaprav ničesar opraviti z valovi. »Najboljše je, da med nevihto ni veliko ljudi. Valove imaš bolj zase,« je dejal 54-letnik in dodal, da deskanje v nevihti lahko postane nekoliko nepredvidljivo in da se mora pred odhodom v takšni situaciji vedno pogajati z ženo, še piše Guardian.